foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Полонська гімназія№6 Полонської міської ради Полонської міської територіальної громади

Вчитель математики Бігдаш Валентина Юріївна провела відкритий урок з геометрії у 8 класі з теми  "Теорема Піфагора. Розв’язування задач прикладного та практичного спрямування".

Мета уроку:

  • забезпечити в ході уроку закріплення основних понять по темі "Теорема Піфагора" та її практичного застосування;
  • продовжити формування уміння будувати математичні моделі при розв’язуванні завдань практичного змісту;
  • виховувати активність, наполегливість, культуру математичної мови; формувати навички зібраності, охайності в роботі; організувати діяльність з розвитку уваги, вміння виконувати дії за аналогією; створювати ситуацію успіху для формування позитивного ставлення до себе «я можу», «у мене все вийде»;
  • розвиток пізнавального інтересу учнів;
  • створити умови для профілактики захворювань зору та сколіозу.

Тип уроку:  узагальнення та систематизація знань.

Урок проводився із використанням мультимедійної презентації. Для досягнення мети і завдань уроку було використано технологію критичного мислення, технологію особистісно-орієнтованого навчання та розвивального навчання,  що забезпечили диференціацію та індивідуалізацію навчання. Цьому сприяли правильний вибір і поєднання різноманітних методів і форм роботи. В ході уроку учні ознайомилися із стародавніми задачами, які розв’язуються за допомогою теореми Піфагора, застосуванням її в будівництві, фізиці, астрономії. Впродовж уроку прослідковувалися міжпредметні зв’язки з алгеброю, літературою, мистецтвом.

 

Годинник

Copyright © 2024 Полонська гімназія №6 Rights Reserved.