foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Полонська гімназія№6 Полонської міської ради Полонської міської територіальної громади

З метою повторення та узагальнення знань зі шкільного курсу фізики, розвиток пізнавального інтересу учнів, виховання самостійності, відповідальності 26 січня була проведена  конференція «Фізика для мистецтва, мистецтво для фізики  між 8-9 класами

План конференції

  1. Фізичні методи та експертиза картин.
  2. Геній Леонардо да Вінчі.
  3. Секрети міцності скульптур Батьківщина-Мати і Мідний вершник.
  4. Музичні інструменти й акустика.
  5. Ці чарівні мильні бульбашки.
  6. Мистецтво ілюзії й закони фізики.
  7. Феромагнітні інсталяції Сачіко Кодама.
  8. «Спів Хладні» від Міри О’Рейлі.
  9. Лазерні шоу Хіро Ямагата.
  10. Музичні фонтаи
  11. Кінетичні скульптури Девіда Роя.

Фізика і мистецтво… Здається, вони несумісні. Але це не так. Представники мистецтва, інколи самі того не знаючи, використовують для своїх творів фiзичні закономірності. Художник повинен уміти створити в глядача шляхом майстерного підбору кольорів на картині психологічно правильне розуміння свого задуму. Картина — не слово. Вона дає одну хвилину, і в цій хвилині повинно бути все! Отже, художник повинен гарно знати закони сприйняття світла, створення тіні й напівтіні, колориметрію та фотометрію.

Відвідуючи музеї, ми з вами захоплюємося прекрасними картинами художників і зовсім не задумуємося над тим, яку роль відіграє фізика в написанні й зберіганні унікальних шедеврів. Якими б далекими не були між собою ці поняття — фізика й живопис, але зв’язок між ними є.

 

 

Годинник

Copyright © 2024 Полонська гімназія №6 Rights Reserved.