foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Полонська гімназія№6 Полонської міської ради Полонської міської територіальної громади

Завдання школи та обов’язок педагогів – виростити дітей справжніми громадянами та патріотами з почуттям особистої відповідальності, тому було проведено теле-ревю «День тих, хто вистояв. Не вистояв бетон».
Адже, 16 січня, вшановують День пам’яті Кіборгів – мужніх захисників Донецького аеропорту.
Героїчна оборона Донецького аеропорту, яка стала символом незламності та мужності українських військових, тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року.
242 дні українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі.
Захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 українських захисників, поранено понад 500. Лише з 18 по 21 січня 2015 року в результаті підриву одного з терміналів загинули 58 "кіборгів".
Перед останньою битвою українські захисники виконали Гімн України. Більшість хлопців загинули в цьому протистоянні з ворогом.
За стійкість, безстрашність і непереможність українських захисників Донецького аеропорту назвали "кіборгами", а форпост українських кіборгів став символом української мужності, оплотом українського духу.

Годинник

Copyright © 2024 Полонська гімназія №6 Rights Reserved.