foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Полонська гімназія№6 Полонської міської ради Полонської міської територіальної громади

З метою захисту підлітків від популярної страшилки Момо 5 вересня вчитель інформатики  Каневська О.П. підготувала та провела сторітелінг “Ну що, пограємо?” для учнів 8-9 класів.

 У мережі серед підлітків і дітей набирає популярності нова небезпечна інтерактивна гра МОМО, яка може стати аналогом смертельної гри "Синій кит".

Для того, щоб діти не грали, мало сказати, що це смертельна гра, тому що це тільки викличе інтерес. У дитини важливо розвивати навички психологічної гігієни та критичного ставлення до того, що відбувається. Це проблема не заборон, а того, наскільки діти знають, що таке тероризм. Цю гру потрібно інтегрувати в загальну картину світу підлітка, щоб він бачив глибші системні зв'язки, а не просто сприймав її як прикольну гру.

Через образ моторошного бюста жінки з курячими лапами "Момо" анонімні куратори спочатку надсилають своїм жертвам страшні картинки, фотографії із зображенням сцен насильства, а потім пропонують виконувати різні накази. У разі якщо дитина відмовляється виконувати будь-які дії, в хід вже йдуть погрози, що створює ризик самогубства. 

Діти можуть бути схильні до впливу смертельної гри МОМО через нестачу спілкування та уваги з боку дорослих. В першу чергу батьків має насторожити не зовсім звичайна поведінка їхнього сина чи дочки. Треба знати, з ким вона спілкується, на що реагує, яку інформацію отримує. Бо поки що ви несете відповідальність за її здоров'я, зокрема і психологічне.

Ця проблема серед молоді та неповнолітніх полягає в тому, що злочинці можуть використовувати гру для крадіжки особистої інформації, підбурювання до самогубства або насильства, знущання, вимагання та виникнення фізичних і психологічних розладів, таких як неспокій, депресія і безсоння.

Зображення, яке стоїть на аватарці MOMO, - це фото скульптури, створеної компанією Link Factory. Це робота японського художника Мідорі Хаясі, який ніяк не пов'язаний із грою MOMO. Вперше його скульптуру виставили в галереї жахів Vanilla Gallery в 2016 році

.

Годинник

Copyright © 2024 Полонська гімназія №6 Rights Reserved.